Αγαπώ την πόλη που περπατώ, την όποια πόλη οδηγεί τα βήματά μου στα στενά της. Αφήνομαι να τρέχω στους δρόμους της όπως το αίμα τρέχει στις φλέβες.  Ξεγυμνώνω τα κτίρια με το βλέμμα μου καρφωμένο ξεδιάντροπα πάνω τους. Eκείνα τραβούν βιαστικά λίγα μέτρα ύφασμα από το φως του ήλιου για να καλυφθούν ή παίζουν με τα κρόσσια της βροχής και γυρεύουν πίσω τους να κρυφτούν. Να το πετύχουν δεν νομίζω πως μπορούν όταν τα βλέπεις πραγματικά.

Ερωτεύομαι τα κτίρια που ερωτεύτηκαν οι ζωγράφοι των δρόμων, οι γκραφιτάδες. Λένε πως είναι ο εγωισμός που οδηγεί το χέρι τους να δημιουργήσουν πάνω σε τοίχους και κτίρια που όλοι μας θα κοιτάξουμε, θα θαυμάσουμε, θα μισήσουμε κι ίσως ποτέ δεν θα «καθαρίσουμε». Κι αν δεν είναι μονάχα αυτό; Θα το δω κι αλλιώς. Ίσως είναι η άλλη πλευρά της δικής μας σελήνης. Μια αποτύπωση συναισθημάτων, βλεμμάτων, αγάπης κι οργής που εκείνοι απελευθερώνουν ενώ εμείς στοιβάζουμε μέσα μας. Κι είναι λύση να βγεις μ’ ένα σπρέυ στους δρόμους; Ίσως όχι. Μα αν το αποτέλεσμά τους είναι δημιουργία, είναι τέχνη τότε λες πως άξιζε ο κόπος γι αυτό που μας χάρισαν. Για την άλλη εικόνα της πόλης.

Σ’ αυτή την ενότητα θα ανεβάζουμε graffiti από την αγαπημένη Αθήνα, κι όχι μόνο. Σ’όποια πόλη κι αν βρεθούμε τα μάτια μας θα ψάχνουν με λαχτάρα για την τέχνη των γκραφιτάδων για να τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Να βλέπετε γύρω σας, να ρουφάτε τις εικόνες, να τις αποτυπώνετε κι είμαστε εδώ για να τις μοιράζεστε μαζί μας.

Περιμένουμε και τις δικές σας photos από graffiti που θα δείτε στους δρόμους της πόλης σας. Η σελίδα μας Contact us σας περιμένει για να γεμίσουμε το Graffiti Talks.

Writink Page – E & M Writinks

Advertisement